Οι Φίλιπποι αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της αρχαίας Ελλάδας, αλλά και τον συνδετικό κρίκο της αρχαιότητας με τον χριστιανισμό!

Στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στην Δράμα, τα νερά που αναβλύζουν, δίνουν ζωή σε ένα μαγικό σκηνικό με λίμνες και αιωνόβια δέντρα!

Το Σπήλαιο Αλιστράτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα Σπήλαια της Ευρώπης με συνολικό μήκος διαδρομών που αγγίζουν τα 3 χλμ!

Φίλιπποι

Οι Φίλιπποι, ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε δύο σημαντικές ιστορικές περιόδους: την εποχή μεταξύ της Μακεδονικής και της Ρουμανικής εποχής.

Πολύ κοντά βρίσκεται το Παρεκκλήσι της Αγίας Λυδίας όπου βαφτίστηκε η πρώτη γυναίκα στην Ευρώπη, η Λυδία, από το Απόστολο Παύλο.

Δράμα – Σπήλαιο Αλιστράτης

Στη συνέχεια, θα επισκεφθείτε την Δράμα. Εκεί θα επισκεφτούμε το διάσημο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, με τα μικρά ποτάμια και τις ξύλινες γέφυρες.

Ο τελικός προορισμός είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Ευρώπης, το Σπήλαιο της Αλιστράτης. Ο πλούσιος διάκοσμος του σπηλαίου περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες.